16. 3. 2016.

Vučiću izbavi nas iz mraka kad neće Elektrodistribucija

Oko 20 domaćinstava u prijepoljskom naselju Gornje Goračiće, koji se uglavnom bave stočarstvom, već desetu noć provode bez struje.
Seljaci se u pojedinim delovima sami snalaze

"Samo dve kuće su dobile električnu energiju preko nekog trafoa, a svi mi ostali desetu noć provodimo u mraku. Stubovi su drveni i truli, ko zna kada postavljeni. Na našu kuću je pala konzola i polomila crep, a prelomila se i bandera. Zvali smo nekoliko puta da neko dođe, čak i direktora distribucije u Prijepolju Pušicu, kao i nekog Cakovića u distribuciji, ali niko se nije odazvao i došao da nam reši problem sa strujom", rekla je meštanka sela Gornje Goračiće, Jovanka Dumić
.
"Direktor i svi koje sam zvala u distribuciji prvo su me pitali odakle mi njihov broj i govorili mi da zovem nekog drugog", kaže ona, dodajući da su se žice spustile, tako da rukom može da se dohvate.

"Prvi vetar kada dune i sneg koji padne naprave još veće probleme. Zbog tih problema prošle godine nam je pregoreo televizor, frižider i zamrzivač, ne samo nama, već i nekim komšijama. Kada se sve to desilo, oni su došli, nešto obećavali, ali ni dan danas ništa od toga", ispričala je Dumić.

Prvo pitaju odakle Vam broj?

Ona dodaje da su meštani iskopali rupe, nabavljali bandere, a u pomoć su im priskakali i meštani drugih sela.

"Ali kada zovemo distribuciju, prvo pitanje je odakle vam naš broj, prosto nas ismejavaju. Ja i suprug Miroslav živimo sami, imamo deset krava, jednog bika, deset ovaca i 11 jagnjadi. Imamo muzilice, ali mužu vršimo ručno zbog problema sa strujom. Miroslav Dumić, Mileta Dumić, Velizar Petrić imaju više od 20 goveda. Miladin Petrić, Milan Ostojić, Vujica Savković, Gojko Savković, Živorad Rakonjac, zimuju ovde, gaje stoku, što je više od 200 grla stoke. Molim premijera Aleksandra Vučića da nas izbavi iz ovog mraka ako zna za Boga", izjavila je Jovanka.

Struje u nekoliko sela u ovom području nema već deset dana kada je sneg polomio dotrajale stubove i pokidao mrežu koja je ionako bila u lošem stanju.

Meštani su kako tvrde, u više navrata sami dizali stubove, kopali rupe za bandere koje su trebale da da stignu ali se kako kažu ispostavilo da su ta obećanja bila lažna.

Glas Zapadne Srbije

Нема коментара:

Постави коментар