31. 1. 2016.

Edukativne radionice iz oblasti vršnjačkog nasilja

Dana 30.01.2016. godine  u organizaciji Centra za zaštitu ljudskih prava I toleranciju – Polimlje iz Prijepolja realizovana je edukativna radionica za učenike srednjih škola (Ekonomsko-trgovinska, Tehnička I Gimanzija) na temu prevencija I prepoznavanje nasilja I ekstremnog ponašanja. Cilj projekta “Recimo NE ekstremizmu” koji je podržala Opština Prijepolje jeste da se mladi upoznaju sa sve više izraženim problemom nasilja posebno vršnjačkog kao I primjetnim pojavama ekstremizma među mladima.

  

U razgovoru sa učenicima konstatovano je da nasilja u različitim oblicima I intenztetima ima I u školama a posebno je izražen problem elektronskog-sajber nasilja među učenicima. Jedan od načina prevencije I rešavanja problema nasilja uopšteno među mladima jeste I potreba aktivnijeg informisanja mladih kroz škole u sklopu nastavnih predmeta koji tretiraju temu nasilja, kao I potreba edukacije nastavnog osoblja u školama, kako I na koji način da prepoznaju I preventivno djeluju ukoliko primjete nasilje u školi.  
Prikazom odabranih video snimaka oblika nasilja razmatrana je uloga I odgovornost nadležnih ustanova u sprečavanju I adekvatnom kažnjavanju nasilnika kao I uloga I važnost preventivnog djelovanja od strane obrazovno-vaspitnih ustanova. 

Нема коментара:

Постави коментар